Gyerekkel Budapesten – Mivel játsszon a gyerek?

A nyár szülői szemmel bizony nagyon hosszú. Sok tábor, szülő és nagyszülő dolgozik egész vakáció alatt keményen azon, hogy a gyerekek hasznosan és élvezetesen töltsék el a szabadidőt. Arra az esetre azonban, ha pár napra mégis a fővárosban ragadnánk, itt egy lista tőlem azokról a helyekről, amiket évek óta látogatok gyerekekkel, hogy ez az idő se TV előtt teljen el.

Kisebbekkel:

Kedvenc játszótereim között első helyen áll a Gellért-hegyen található Cerka-firka játszótér, ami nemcsak szép, de tiszta is, továbbá külön kiemelendő, hogy mobil WC-k is helyet kaptak a park mellett, így semmilyen kellemetlenségtől nem kell tartanunk. Emellett érdemes ellátogatni még a Margit-szigeten lévő játszótérre, mini vadasparkba és a zenélő szökőkúthoz, ami délelőtt 11 órakor és délután 4 órakor gyermekdalokat játszik. Fizetős játszótér ugyan a Tarzan Park, de eleven, mindenhova felmászó gyerekek szüleinek szinte kötelező. A mászókák különösen strapabíróak, így a felnőttek sem unatkoznak a hatalmas területű parkban. Pestiek figyelmébe ajánlom még az újpesti óriáshomokozót, ami nem csupán ingyenes, de különböző sport- és kézművesprogramokkal is várja az idelátogatókat.

Tarzan Park

Nagyobbakkal:

A tinédzserekkel kicsit már nehezebb dolgunk van, mivel nem biztos, hogy aznap éppen szeretnének elmenni, velünk lenni. Ezzel szemben ezekkel a programokkal nem foghatunk mellé.

A foci világbajnokság döntőjét sok helyről nézhetjük, ami az idősebb gyerekeknek is élvezetes elfoglaltság lehet. Azok azonban, akik a mostani hétvégén nem érnek rá, bármelyik szombaton elmehetnek a XVIII. kerületbe, a Bókay-kertbe, ahol ingyenes 8:30-kor kezdődő kertmozival várják az érdeklődőket. A Margit-szigeti Palatinus strandfürdőt pedig azért ajánlom, mert minden korosztály megtalálja ott a szórakozást. Ha a gyerkőcünk már olyan korban van, hogy a városnézést is élvezi, a Budapest Eye is kötelező program idén nyárra.

Budapest Eye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.