Pinterest a nyárra – Mivel játsszon a gyerek?

Többször is előfordult már velem, hogy olvastam egy cikket, majd azt hittem, hogy én azt bármikor meg tudom újra találni, amikor majd szeretnék rá hivatkozni, vagy visszaolvasni egyszerűen újabb inspirációért, de nem így lett. A cikkeket sokszor letörlik, vagy annyira hátrakerül, hogy soha többé senki sem találja meg. Erre nyújt egy nagyon kényelmes és ingyenes megoldást a Pinterest.

A Pinterest oldalán egy egyszerű regisztrációt követően tudunk elkezdeni dolgozni. Mivel az oldal magyarul is elérhető, a használata sem igényel semmilyen különlegesebb informatika- vagy angoltudást, senki nem ütközik nehézségbe. Már a kezdetektől érdemes táblákat létrehozni, hogy odagyűjthessük tematika alapján az úgynevezett pineket.

Ezután a táblákon belülre a pineket a Pinterest saját oldaláról is gyűjthetjük egy egyszerű “mentés” kattintással, azonban mindenkinek ajánlom, hogy töltse le a Pin it! elnevezésű gombot. Ez a kis piros P betű az URL mellett a jobb felső sarokban jelenik meg és lényege, hogy az általunk nézett tartalmat egy kattintással saját Pinterest gyűjteményünkbe tehetjük. Ennek a gombnak magyarként azért is van különösen nagy jelentősége, mivel így a Pinterestre egyre több magyar nyelvű mentés fog felkerülni, ami a későbbieknek majd növeli a magyar látogatottságát az oldalnak és további magyar nyelvű pineket jelent majd.

Az oldalon leginkább az életmód, oktatás, divat és művészetek témájú mentések dominálnak, de a saját kis gombunk segítségével mi szabjuk meg, hogy milyen összetételű lesz a kollekciónk. A mai nappal elindítom a Taníts, ha bírsz! blog hivatalos Pinterest oldalát is, amit érdemes lesz majd sűrűn látogatni. A mai napra két táblát töltöttem meg, amiből máris lehet szemezgetni, akár elmenteni a saját fiókba is. Az egyik tábla a tanévzárós ötleteket foglalja magába, gondolva azokra a tanárokra, akik szeretnék valamilyen figyelmességgel meglepni a diákjaikat az utolsó iskolai napokban. A másik pedig a nyári kinti játékokat tartalmazza.

Bár a Mivel játsszon a gyerek? sorozat mostani bejegyzésének lényege, hogy arra sarkallja a szülőket, nagyszülőket és táboroztatókat, hogy a Nyár a szabadban nevű táblán böngésszenek, azok a diákok, akik mostantól Pineterestet használnak sem fognak csalódni. A szakdolgozatok, érettségi tételek kidolgozásához is nagy segítséget jelent, ha egy táblán el van mentve az összes egyszer már megtalált anyag, ami a későbbiekben még lehet, hogy kelleni fog. A Pinterest kiváló megoldást kínál arra, hogy bezárjuk a hónapokkal ezelőtt megnyitott ablakainkat és abbahagyjuk a vesződést a Google Chrome által nyújtott Kedvencek menüponttal.

A Pinterest mobiltelefonos applikációként is letölthető, és mivel használható rajta ugyanaz a profil, ami a számítógépen, az ötleteket akár a strandon is gyűjthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.