Zanza.tv

A Zanza.tv az ország egyik legismertebb tudásanyagtára, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Mivel történelemből van a leggazdagabb adatbázisa, igyekszem folyamatosan figyelemmel kísérni újításait, használni releváns tudásanyagát.

A Zanza.tv egy oktatási videótár, ami a tanórán felmerülő témákat, fejezeteket egy-egy animációs videóban, néha igazi fotókkal gazdagítva, meséli el. Sokan bírálják azért, mert nem teljesen pontos, néha azt a tudást, amit a tanterv sokkal pontosabban kér vissza, a Zanza.tv csak részlegesen érinti. Szerintem azonban az ilyen videótárakat arra kell használni, hogy felkeltsük a diákok érdeklődését. Semmiképpen sem használnám arra, hogy összefoglaljunk, vagy dolgozat összeállításához hívjam segítségül otthon. Arra azonban véleményem szerint tökéletes, hogy a fejezet előtt, ráhangolódásként együtt az óra elején, vagy otthon egy téma lezárása után házi feladatként megnézzük.

Külön pozitívum az oldalon az, hogy a meglévő videókból teszteket és feladatlapokat is készítettek, amik megoldásukkal együtt elérhetőek. Ezeket nem ajánlom, hogy teljesen valid teszteknek tekintsük, sokkal inkább arra szolgál, hogy az otthoni tanulást a diák saját magának ellenőrizhesse; ha ez a feladatlap nem sikerül, akkor valami lényegi dolgot nem sikerült elsajátítania, megértenie, ez jelzést ad számára, hogy a tanulást az elejéről kezdje újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.